Ny terrasse i fyr? | Prøv vores prisberegner
Har du brug for at lavet terrasse, så udregn din pris her! Vælg areal og hvilken type terrassebrædder du ønsker.
Vi bygger terrasser til markedets skarpeste pris. Du kan få lige præcis den belægning du ønsker; trykimprægneret træ, lærketræ, jatoba, Ipe, komposit, etc. Brug vores prisberegner og se pris med det samme.
En terrasse efter dine valg
Vi bygger terrasser for private og erhverv til markedets skarpeste pris. Du kan få lige præcis den belægning du ønsker; trykimprægneret træ, lærketræ, jatoba, Ipe, komposit, etc. Brug vores prisberegner og se pris med det samme. Mål arealet hvor terrassen skal være, anfør antallet af m2, vælg træsort, eller komposit type, og se dit tilbud med det samme!
De forskellige terrassebrædder
GRAN
Gran er meget blødt træ. Det er nemt at bearbejde, men slitage på en terrasse vil hurtigt være synlig. Gran findes i en udgave kaldet Superwood, som er imprægneret helt igennem mod råd og svamp. Det forlænger holdbarheden. Douglas gran ligner europæisk lærk, når det er skåret op. Egenskaberne ligner også, men Douglas gran vrider ikke nær så meget. Godt kernetræ kan holde op til ti år.
LÆRK
I Danmark vokser der tre arter af lærk: Den europæiske lærk stammer fra de mellemeuropæiske bjergegne og blev indført til skovbruget i 1760erne, mens japansk lærk kom til landet i 1861. Hybridlærk er en krydsning mellem europæisk og japansk lærk. I skovbruget plantes mest hybridlærk, da den har taget fordelagtige egenskaber med fra begge træer: Den gode vækstenergi fra europæisk lærk og små knaster fra den japanske lærk. Og så er hybridlærk næsten resistent over for lærkekræft, som er et problem for den europæiske lærk.
Lærks kernetræ indeholder meget harpiks og det gør, at træet ikke så let bliver angrebet af insekter og rådsvampe. Derfor har man gennem tiden brugt lærketræ til fx skibe, moler, broer og byggeri. Lærk er et af de få nåletræer, som taber nålene om vinteren. Den kan blive ca. 35 meter høj, over 200 år gammel og dermed blandt de nåletræer, der bliver ældst. Ubehandlet lærk bliver gråt med tiden. Man skelner også mellem sibirisk lærk som er vokset langsomt. Og europæisk lærk som vokser hurtigere.
FYRRETRÆ
Fyrretræ er på samme måde som Gran og Lærk, et blødt træ. Det er nemt at bearbejde, men slitage på en terrasse vil hurtigt være synlig. De bløde træsorter er også hurtigere modtagelig for råd og svamp hvorfor de jævnligt bør behandles. Trykimprægneret fyr er i særklasse det mest solgte træ til træterrasser. Med god grund, for holdbarheden er høj, selvom træet er ret blødt. Selv hvis træet ikke behandles, kan det holde 15-25 år. Trykimprægneret træ bliver behandlet med kemikalier, der kan modstå svampeangreb og råd, men som kan være problematiske, når træet på et tidspunkt skal bortskaffes.
Et alternativ til trykimprægneret træ er varmebehandlet træ, også benævnt ThermoWood. Man opvarmer træet til mellem 180 og 220°, og i den proces ændrer træet karakter. Det optager mindre fugt, får en lavere pH-værdi og bliver mindre modtageligt over for svampe og råd. Det bliver dog også skørt og skal behandles varsomt, når det monteres.
EGETRÆ
Eg (Quercus robur). er tungt, hårdt, slidstærkt og holdbart. Det indeholder fra naturens side garvesyre, som gør træet modstandsdygtigt overfor svamp og insektangreb. Veddet har en lukket struktur, så vand vanskeligt kan trænge ind i cellerne og ødelægge træet. Eg arbejder ikke særlig meget, hvilket er med til at gøre egetræ velegnet til terrasser. Egetræ fås ikke i så lange længder som fx de tropiske træsorter. Man skal derfor lave flere samlinger, når man lægger en terrasse af eg. For alle træsorter gælder at kernetræ holder længere. Så billige egetræsbrædder – splinttræ – kan være et dyrt køb!
KERNETRÆ & SPLINTTRÆ
Det yderste lag i stammen, hvorigennem vand og næringssalte sendes fra træets rod op til bladene kaldes splintved. Når træet vokser vil vedcellerne dø efter nogle år. Derfor ser vi på en overskåret træstamme et antal årringe af levende splintved uden om et stadigt stigende antal årringe med dødt kerneved – populært kaldet kernetræ. Når vedcellerne dør bliver de fyldt op at mørktfarvet lignin som øger trykstyrken i veddet og dermed træets evne til at bære sin egen vægt og beskytte mod vind og nedbør. De døde vedceller fyldes også med forskellige metal-fenolater. Disse er er stærkt giftige, når metaldelen fjernes fra dem ved målrettede enzymprocesser, sådan at der opstår rene fenoler, som dræber svampe- og insekter og giver veddet en naturlig imprægnering.
Kerneved er eftertragtet som tømmer netop på grund af de beskyttende fenoler, og bruges det gerne til fugtbelastede konstruktioner som terrasser og vinduesrammer. Kerneveddets mørke farve er med til at det efterspørges til træterrasser og gulvplanker. Nogle træer udvikler ikke denne kerne, og kaldes da for Splintvedstræer – Avnbøg, Birk, Bøg, El, Ahorn, Ær og Lind. Nogle arter kan også danne en såkaldt ”falsk kerne” som reaktion på en ydre påvirkning. Her er kernen mørkere i stammens midte, men danner ikke konserverende stoffer. Eksempler på træer med kernedannelse er Fyr, Lærk, Douglasgran, Elm, Eg, Kirsebær, Valnød og Bøg.
Ask (Fraxinus excelsior), er et op til 35 m højt træ, der vokser i Danmark. Til terrasser benyttes oftest thermoask, også kaldet røget ask eller varmebehandlet ask. Det lyse asketræ får en mørk farve ved at træet opvarmes til mellem 180 og 220° i en afgrænset tidsperiode. I processen ændrer træet karakter. Ud over at blive mørkt, så optager træet også mindre fugt og træets indhold af sukker reduceres, hvorved træet bliver mindre modtageligt overfor svampe og råd.
Thermoask er således almindelig asketræ som har fået thermo behandling, der øger træets modstand overfor svamp og råd, uden brug af kemikalier. Ved varmebehandlingen ændres træets farve til nøddebrunt og samtidig sænkes træets fugtindhold, hvilket bevirker, at træet bliver mere formstabilt. En pendant til røget ask er røget eg, hvor egetræ behandles med ammoniak der går i forbindelse med egetræets garvesyre og gør egetræet mørkt. Røget eg har altså ikke noget med røg at gøre, men er blot populær betegnelse for eg som har fået denne behandling.
MAHOGNI
Den oprindelige og ”ægte” mahogni er træ fra Swietenia mahogany, kaldet Cubansk Mahogni eller Cuba-mahogni. Navnet mahogni dækker også tømmer fra arter af den afrikanske slægt Khaya, som betegnes “Afrikansk mahogni”. Og endelig dækker mahogni også arten Swietenia humilis, der stammer fra Stillehavnet. Alle tre arter er truede og dermed omfattet af handelsrestriktioner og kvoter for hugst og eksport. Oprindelig blev betegnelsen mahogni kun benyttet om disse tre arter af slægten Swietenia, men bruges i dag om flere forskellige typer af mørkt og hårdt tømmer fra tropiske træer.
Navnet mahogni dækker i dag generelt det tømmer, der kommer fra arter af de tre nærtstående slægter: Swietenia, Khaya og Entandrophragma. Da restriktioner i 1990’erne blev indført for den amerikanske mahognieksport, flyttede produktionen til Asien og i dag stammer den primære forsyning af ægte mahogni fra plantager i Indien, Bangladesh, Indonesien og Fiji.
CUMARU
Cumaru (Dipteryx Odorata) stammer fra Sydamerika og kaldes også Brasiliansk Teak, Almendrillo, Tonka, Tonquin Bean. Træet er almindeligt dyrket for sine vanille-kanel duftende frø: Tonka bønne. Farverne er overvejende brunlige og gyldne som for teak. Der kan forekomme rødlige og gule nuancer. Cumaru træ patinerer til sølvgråt i løbet af 1 år, hvis det ikke får olie og hvis det er udsat for sol, vind og nedbør. Cumaru har højt indhold af naturlige olier, som beskytter træet imod råd og svamp.
En terrasse i Cumaru er en rødbrun og meget slidstærk terrasse. Den smukke og varierede struktur i træet giver en spændende og eksklusiv overflade på terrassen. Cumaru terrassebrædder kan lægges med en glat eller rillet forside. Det anbefales at vedligeholde din Cumaru terrasse med en hårdttræsolie minimum én gang om året, så træets naturlige glød bedst muligt bevares og fremhæves. Farveforskelle i nuancerne rød til brun vil forekomme i denne træsort. Plankerne kan monteres ubehandlet eller overfladebehandles.
FAVA AMARGOSA
Fava Amargosa (Vatairea paranensis) stammer fra Mellemamerika, hovedsagelig Brasilien og kaldes også Faveira amargosa, Angelim Amargosa. Farve er gulbrun og en livlig struktur giver træsorten et unikt og varmt udseende. Meget populær i Sydeuropa. Gråner ved sol eksponering. Fava Amargosa terrassebrædder er oftest rillet på den ene side og glat på den anden.
JATOBA
Jatoba (Hymenaea courbaril) stammer fra Mellemamerika, hovedsagelig Brasilien. Det er en varig træsort, men den er ikke ligeså formstabil som rød balau). Kvalitets- og prismæssigt ligner den rød balau, og de er nogenlunde lige hårde. Jatoba er eksklusive terrassebrædder. Jatoba er en hård træsort fra Sydamerika. Farve varierer fra rød til brun med nogle meget fine strukturer. Jatoba terrassebrædder tiltaler de fleste og præsenterer sig flot med sin glatte overflade. Plankerne kan monteres ubehandlet eller overfladebehandles.
RED BALAU
Træet balau er en del af Shorea slægten på ca. 196 arter i familien Dipterocarpaceae. Slægten er opkaldt efter Sir John Shore, tidligere guvernør for British Indian India Company. Shorea slægten er udbredt fra Sri Lanka til det sydlige Kina, oftest i tropisk regnskov. Det er den vigtigste slægt af tømmertræer i tropisk Asien. Samtidig leverer en del arter også farvestoffer, harpiks mm. Tømmer fra Shorea slægten kendes under flere handelsnavne, bl.a lauan, luan, lawaan, meranti, seraya, balau, bangkirai og filippinsk mahogni. Red Balau (Shorea künstleri) er meget slidstærk og modstandsdygtig overfor råd. Farven er rødbrun og årestrukturen er afdæmpet. Plankerne kan monteres ubehandlet eller overfladebehandles. Noget af det bedste Red Balau tømmer stammer fra Indonesien, Malaysia. Den er meget slidstærk og modstandsdygtig overfor råd, og den er forholdsvis nem at arbejde med. Fås i længder op til 6,70 m.
IPE
Ipe (Handroanthus spp) stammer fra Syd- og Mellemamerika, hovedsagelig Brasilien. Ipe er en populær hård træsort til terrassebrædder. Ipé ligner farvemæssigt teak, dvs. en variation fra gulbrun til rødbrun. Såfremt terrassen oliebehandles bevares farven og vil med tiden blive mørkere. Uden overfladebehandling vil Ipe patinere til en grålig farve. Hvilket iøvrigt gælder for alle træsorter. Alle bleges og gråner de efter et par år hvis de er udsat for direkte sollys. Ipe er en af de hårdeste og mest dimensionsstabile af de sydamerikanske træsorter. Prismæssigt hører Ipe til i den høje ende af de varige hårdttræssorter til terrasser, lige bortset fra teak, der kan være mere end dobbelt så dyr.
MERBAU
Merbau bruges også på broer og bolværk – det fortæller vel alt om træets høje styrke og holdbarhed. Træet indeholder gummi, så det optager næsten ikke vand. Træet er hårdt at bearbejde. Merbau er fra træslægten Intsia, der er udbredt i Sydøstasiens tropeskove. Merbau har en karakteristisk rødbrun farve og har gode styrkeegenskaber og holdbarhed.
TEAK
Teak træ er imprægneret fra naturens hånd, så holdbarhedener helt i top. Træet flækker nemt, så det er nødvendigt at bore for, inden man skruer. Teaktræet (Tectona grandis) findes overalt i det tropiske Asien, især dog Indien, Burma, Laos, Thailand og Malaysia. Teak træ anses traditionelt for at være kvalitetstømmer. Teaktræ indeholder en olieagtig harpiks, som modvirker råd, og som gør det uspiseligt for insekter.
KOMPOSIT
Komposit brædder fremstilles af granuleret træ (knust træ) samt plastik (polyethylen). Blandingen af diverse genbrugsmaterialer samt plastik giver giver nogle yderst holdbare brædder, der ikke engang behøver at blive malet eller vedligeholdes yderligere. Altså kan du bygge din terrasse og dernæst ikke bekymre dig om andet, end at sidde på den. Komposit brædder fås i forskellige kvaliter, men er generelt dog en del dyrere end terrassebrædder af lærk eller fyr. Til gengæld skal du ikke bruge så mange penge på materialer til den årlige vedligeholdelse. Selv om producenterne tit påstår det modsatte så bør også kompositbrædder vedligeholdes. Ellers vil kompositbrædder med tiden falme en smule og ændre farve.
Komposit fås i mange forskellige profiler og farver. Eksempelvis fra forhandleren Wimex tilbydes: Nordic deck gray, Nordic deck dark, Nordic deck red, EasyPlank, etc. Fælles for kompositbrædderne er at de oftest fås som vendbare, hvor profilen er rillet på den ene side og børstet på den anden. Det man især bør være opmærksom på når man skal vælge kompositbrædder er deres bæreevne. Komposit fås også som firkantede flader, der klikkes sammen. Disse kan fx. benyttes til altan og andre steder med fast bund.
OPBYGNING AF BUND
Man opbygger en bund for at få terrassen i den højde man ønsker, samt ventilere under terrassebrædderne, så de holder sig tørre. Man benytter reglar – rektangulær lægter – i trykimprægneret, hårdt træ eller komposit. Støttepunkter etableres med stolper, jordspyd eller jordskruer.
Den ideelle løsning afhænger bl.a. af det sekundære grundvandsniveau. Er jorden meget fugtig skal stolper enten støbes med tyk betonskal, eller der skal benyttes materialer der bedre kan tåle fugtighed – fx komposit eller jordspyd. En forholdsvis ny ide er at benytte jordskruer, men hertil skal dels benyttes større redskaber og hvis man undervejs støder på blot få forhindringer i form af lidt større sten, genstridige rødder eller lign. risikere man hurtigt at jordskruen enten bliver vakkelvorn eller kommer til at stå skævt.
Alle terrassebrædder har godt af vedligeholdelse
Jo hårdere træsort og jo mere olie den naturligt indeholder, jo mere bestandig overfor vejr og vind. Men alt træ er naturmateriale og har godt af regelmæssig pleje. Dette eksempelvis ved linolie eller anden form for imprægnering. Især hvis man har et ønske om at bevare farven på terrassebrædderne bør de beskyttes. Stort set alle trætyper patinerer til sølvgråt i løbet af nogle år hvis de er ubehandlede. Ved at overfladebehandle dine terrassebrædder lukker du det øverste lag, hvilket gør det nemmere at rengøre terrassebrædderne hvis de bliver udsat for rødvin, kaffe, og lign.
Terrassetyper
-
Ny terrasse i Cumaru? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i egetræ? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i Fava Amargosa? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i fyr? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i grantræ? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i Ipe træ? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i Jatoba træ? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i komposit? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i mahogni træ? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i Red Balau? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i Sibirisk lærk? | Prøv vores prisberegner
-
Ny terrasse i thermoask? | Prøv vores prisberegner
-
Terrasse i teaktræ? | Prøv vores prisberegner
-
Terrasse i trykimprægneret? | Prøv vores prisberegner
Tilfredshedsgaranti
Prismatch!
Beregn din pris, book og betal – Så klarer vi resten!
Service i hele Danmark
Vi laver terrasser i hele Danmark
Region Hovedstaden – Albertslund Kommune – Albertslund – Allerød Kommune – Birkerød – Blovstrød – Lillerød – Lynge –Allerød Kommune – Nymølle – Ballerup Kommune – Ballerup – Skovlunde – Smørumnedre Dragør Kommune – Dragør – Egedal Kommune – Ganløse – Slagslunde – Smørumnedre – Veksø – Ølstykke-Stenløse – Fredensborg Kommune Fredensborg – Humlebæk – Hørsholm – Nivå – Frederikssund Kommune – Frederikssund – Jægerspris – Skibby – Slangerup –Furesø Kommune – Birkerød – Farum – Hareskovby – Kirke Værløse – Laanshøj – Smørumnedre – Værløse – Gribskov Kommune – Dronningmølle – Esbønderup – Esrum – Gilleleje – Græsted – Helsinge – Hornbæk-Dronningmølle – Ramløse – Tisvilde – Halsnæs Kommune –
Frederiksværk – Hundested – Liseleje – Melby – Ølsted – Helsingør Kommune – Helsingør – Gurre – Hellebæk – Hornbæk – Hornbæk-Dronningmølle – Stenstrup – Hillerød Kommune – Hillerød – Nødebo – Skævinge – Høje-Taastrup Kommune – Taastrup – Hedehusene – Reerslev – Sengeløse – Vridsløsemagle – Hørsholm Kommune – Hørsholm – Ishøj Kommune – Ishøj Landsby – Torslunde – Københavnske bydele og forstæder i Region Hovedstaden – Albertslund – Amager – Avedøre – Bagsværd – Ballerup – Brøndby Strand – Brøndbyvester – Brøndbyøster – Buddinge – Charlottenlund – Dyssegård – Frederiksberg – Gentofte – Gladsaxe – Glostrup – Hareskovby – Hellerup – Herlev – Hjortekær – Holte – Hvidovre – Ishøj – Jægersborg – Kastrup – Klampenborg – Kongens Lyngby – Lundtofte – Nærum – Ordrup – Rødovre – Skovshoved – Sorgenfri – Søborg – Søllerød – Tårnby – Vallensbæk – Vangede – Virum – Øverød – Rudersdal Kommune – Birkerød – Holte – Hørsholm – Høsterkøb – Nærum – Ravnsnæs – Skodsborg – Øverød – Region Midtjylland – Favrskov Kommune – Hadsten – Hammel – Hinnerup – Laurbjerg – Hedensted Kommune – Hedensted – Tørring – Øster Snede – Herning Kommune – Herning – Aulum – Sunds – Vildbjerg – Holstebro Kommune – Holstebro – Holstebro Kommune – Vinderup – Horsens Kommune – Horsens – Brædstrup – Egebjerg – Ikast-Brande Kommune – Brande – Engesvang – Ikast – Nørre Snede – Lemvig Kommune – Harboøre – Lemvig – Nørre Nissum – Thyborøn – Norddjurs Kommune – Auning – Grenaa –Odder Kommune – Odder – Randers Kommune – Randers – Langå – Ringkøbing – Skjern Kommune – Ringkøbing – Skjern – Hvide Sande – Videbæk – Samsø – Silkeborg Kommune – Silkeborg – Kjellerup – Skanderborg Kommune – Skanderborg – Galten – Hørning – Ry – Skive Kommune – Skive – Struer Kommune – Struer –
Syddjurs Kommune – Ebeltoft – Hornslet – Pindstrup – Ryomgård – Viborg Kommune – Viborg – Bjerringbro – Frederiks – Karup – Klejtrup – Stoholm – Aarhus Kommune – Solbjerg – Region Nordjylland –Brønderslev Kommune – Brønderslev – Dronninglund – Hjallerup – Frederikshavn Kommune – Frederikshavn – Skagen – Sæby – Aalbæk – Hjørring Kommune – Hjørring – Harken – Hirtshals – Løkken – Sindal – Tversted – Jammerbugt Kommune – Aabybro – Fjerritslev – Kås – Pandrup – Læsø Kommune – Byrum – Vesterø Havn – Østerby Havn – Mariagerfjord Kommune – Als – Arden – Assens – Hadsund – Hobro – Mariager – Morsø Kommune – Nykøbing Mors – Rebild Kommune – Støvring – Skørping – Terndrup – Thisted Kommune – Thisted – Hanstholm – Hurup – Klitmøller – Nors – Nørre Vorupør – Snedsted – Vesthimmerlands Kommune – Aars – Farsø – Løgstør – Aalborg Kommune – Gandrup – Gistrup – Hals – Hou – Klarup – Kongerslev – Langholt – Nibe – Nørresundby – Storvorde – Sulsted – Svenstrup – Ulsted – Vadum – Vestbjerg – Vester Hassing – Vodskov – Aalborg – Region Sjælland –Faxe Kommune – Dalby – Faxe – Haslev – Greve Kommune – Greve Landsby – Greve Strand – Kildebrønde – Tune – Guldborgsund Kommune – Gedser – Nykøbing Falster – Nysted – Sakskøbing – Stubbekøbing – Holbæk Kommune – Holbæk – Jyderup – Tølløse – Vipperød – Kalundborg Kommune – Kalundborg – Høng – Københavnske bydele og forstæder i Region Sjælland – Greve Strand – Køge Kommune – Borup – Køge – Lille Skensved – Vemmedrup – Lejre Kommune – Kirke Hvalsø – Lejre – Lolland Kommune – Maribo – Nakskov – Rødby – Søllested – Næstved Kommune – Næstved – Fuglebjerg – Tappernøje – Odsherred Kommune – Nykøbing Sjælland – Hørve – Nørre Asmindrup –Ringsted Kommune – Ringsted – Roskilde Kommune – Roskilde – Havdrup – Jyllinge – Svogerslev – Viby – Slagelse Kommune – Slagelse – Korsør – Skælskør – Solrød Kommune – Solrød Strand – Havdrup – Jersie – Lille Skensved – Solrød Landsby –Sorø Kommune – Dianalund – Sorø – Stevns Kommune – Store Heddinge – Vordingborg Kommune – Vordingborg – Møn – Stege – Borre – Præstø – Region Syddanmark – Fanø
- Assens Kommune – Assens – Vissenbjerg – Faaborg – Midtfyn Kommune –
Faaborg – Ringe – Kerteminde Kommune – Kerteminde – Langeskov – Munkebo – Middelfart Kommune – Middelfart – Nørre Aaby – Nordfyns Kommune – Bogense – Otterup – Nyborg Kommune – Nyborg – Odense Kommune – Odense – Svendborg Kommune – Svendborg –
-Byer på Langeland – Rudkøbing – Spodsbjerg – Syd- og Sønderjylland – Billund Kommune – Billund – Grindsted – Esbjerg Kommune – Bramming – Esbjerg – Ribe – Fredericia Kommune – Fredericia – Haderslev Kommune – Haderslev – Vojens – Kolding Kommune – Kolding – Christiansfeld – Vamdrup – Sønderborg Kommune – Sønderborg – Als – Broager – Dybbøl – Egernsund – Gråsten – Tønder Kommune – Tønder – Husum-Ballum – Løgumkloster – Rømø – Varde Kommune – Varde – Ølgod – Vejen Kommune – Vejen – Andst – Rødding – Vejle Kommune – Vejle – Give – Jelling – Skibet – Aabenraa Kommune – Aabenraa – Padborg – Ærø – Marstal.
Få et uforpligtende tilbud
TILMELDING SOM LEVERANDØR
Få nye opgaver allerede i morgen!
Er du tømrer, håndværker eller tilbyder praktisk service som havearbejde, mv. så tilmeld dig som underleverandør.
Vi giver tilbud, laver salgsarbejde, markedsføring og tager os af al forudgående kommunikation med kunden.
Din opgave er koncentreret om at udføre opgaven til kundens tilfredshed og få din egen virksomhed til at gro!